Boijmans van Beuningen – collectiegebouw blog

Roles:

  • Custom WordPress theme development – responsive, multi-language
  • Integrating social media channel
  • Bug fixing
  • Setting up online petitions

The museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam needed public support for the building plans of a huge bowl-shaped art depot that houses their huge collection of art. They asked me to develop a responsive blog where people could read about the building and design by MVRDV.

The site featured a petition to have the building plans approved by the local government. It was successfully signed by more than 30.000 people and the building plans were approved. It has a social media page where Instagram photos taken of people on the streets wearing a helmet in the shape of the building would be instantly published.

Please note: The UX/UI design of the blog was not done by me but already done by an agency before I came into this project.